Thursday, June 4, 2009

Cântăreaţa soul Ayo operată de urgenţă

Cântăreaţa soul Ayo, care urmează să concerteze pe 2 iulie în Capitală, la festivalul B'estfest, a fost operată de urgenţă din cauza unei sarcini extrauterine, dar în prezent se simte bine şi îşi va relua concertele de pe 25 iunie, informează gala.fr.

Cântăreaţa în vârstă de 28 de ani a fost operată de urgenţă din cauza unei sarcini extrauterine, potrivit casei sale de discuri, Polydor.

"Intervenţia chirurgicală a decurs bine, dar o perioadă de convalescenţă este indispensabilă pentru o refacere completă", a indicat casa de discuri.

Cântăreaţa a trebuit să renunţe la primele şapte show-uri ale turneului său, care va include şi un concert la Bucureşti. Însă de pe 25 iunie ea va reveni pe scenă, urmând ca pe 2 iulie să concerteze pe scena B'estfest.

Ayo, fiica unui nigerian şi a unei românce de etnie romă, considerată o adevărată revelaţie a muzicii soul, a devenit faimoasă cu piese precum "Down On My Knees" şi "And It's Supposed To Be Love".

Ea este căsătorită cu Patrice, de asemenea headliner la B'estfest. Cei doi au împreună un fiu - Nile - care a dat şi numele unuia dintre albumele tatălui său.

Ayo a crescut într-o familie pasionată de muzică, descoperind încă din copilărie impresionanta colecţie de discuri a tatălui său. S-a familiarizat rapid cu ritmurile soul, reggae şi folk, care, ceva mai târziu, aveau să-şi pună o serioasă amprentă asupra stilului său muzical, un global-acoustic-soul inconfundabil. Ayo a debutat în 2006, cu albumul "Joyful" (traducerea în limba engleză a numelui său), întregul material fiind înregistrat live în studio în doar câteva zile. Primul single, "Down On My Knees", a avut un succes imens, presa internaţională lăudând stilul efervescent şi vocea superbă, amintind de celebra Tracy Chapman.

Albumul a fost recompensat cu numeroase discuri de aur şi platină pentru vânzări record, Ayo fiind şi nominalizată la categoria "cea mai bună solistă a anului" a premiilor Victoires de la Musique, în 2007. Publicul a fost impresionat de prestaţiile sale live, artista înregistrând un nou record, odată cu susţinerea a nu mai puţin de cinci concerte sold-out consecutive la Sala Olympia din Paris. Au urmat numeroase alte spectacole în Europa şi în Statele Unite, precum şi un al doilea material discografic, lansat în martie 2008, "Gravity at Last", cu un sound "mult mai greu şi mai copt", după cum ea însăşi declara într-un interviu. Anul acesta, publicul român va avea ocazia să o vadă pe Ayo live, pentru prima data în ţara natală a mamei sale, la B'estfest.

Până în prezent, pe afişul B'estfest 2009 au fost confirmaţii artiştii şi trupele The Killers, Patrice, White Lies şi Snails (1 iulie), Ayo, Moby, Polarkreis 18, Motorhead, Les Elephants Bizarres şi Grimus (2 iulie), Klaxons, AB4, Orbital, Alternosfera, Gabriela Cilmi, Oceana şi Franz Ferdinand (3 iulie), Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Gravity Co, Looptroop Rockers, The Mood şi Persona (4 iulie) şi Holyhell, Trooper, Thunderstorm şi NeXuS, Manowar, Ulytau, la Aftershock (5 iulie).

Biletele pentru Ziua Zero şi biletele de o zi (130 lei în perioada 20 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului şi la intrare), cele pentru Aftershock (100 lei şi 150 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă), precum şi abonamentele pentru 2, 3 şi 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua Diverta

No comments:

Post a Comment